Het tij zit it-bedrijf Improve flink tegen

Het it-bedrijf Improve heeft eind vorige week faillissement aangevraagd. Het bedrijf heeft vestigingen in Hengelo en Nijkerk met respectievelijk vijftig en 25 medewerkers.

Volgens curator W. Haafkes is het faillissement onder meer te wijten aan de twee dure bedrijfspanden, geen opdrachten en verouderde software. "Wat ook niet onbelangrijk is, is dat één van de grote concurrrenten van Improve is overgenomen door Microsoft. In een tijd waarin mensen op safe spelen, wordt dan sneller gekozen voor een grote, bekende naam. De kleintjes op de markt krijgen het dan heel moeilijk en er wordt natuurlijk gewoon minder gekocht", aldus de curator inTwentsche Courant Tubantia.
 
Er zijn belangstellenden voor een overname, maar het is nog niet duidelijk wie dat zijn en in welke vorm dat moet gaan plaatsvinden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Debacle van Improve was niet nodig geweest
Failliet softwarebedrijf liet overnamegegadigde in de kou staan
Het softwarebedrijf Improve dat op 14 augustus door de Almelose rechtbank failliet werd verklaard heeft al enkele maanden eerder een aangeboden kans volledig genegeerd. Het faillissement dat minstens 50 mensen hun baan kostte was niet nodig geweest.
Al sinds 14 mei dit jaar was Improve Information Systems in bespreking met een serieuze gegadigde voor de overname van het bedrijf. Hooghen Windt software International heeft zelf Improve benaderd met een overnamevoorstel. Beide partijen waren zich bewust van de synergetische waarde van de ERP wereld van Improve en de kracht van het bedrijfsmodel van Hooghen Windt. De verouderde ERP software van Improve kon op basis van het cockpitconcept een facelift ondergaan en vervolgens zou na een vernieuwingsslag een geheel nieuw pakket in de markt kunnen worden gezet.
Het bankroet van het in januari overgenomen Telic, waarbij Improve ongeveer 2 miljoen euro verloor, de teruggang in de markt, hoge huisvestingskosten en de zware onderhoudskosten van de ERP software speelden een rol bij de teloorgang van Improve half augustus. Volgens Mr. Haafkes, curator in het faillissement van Improve, was het bedrijf in gesprek met potentiële partners, maar "dit ging niet snel genoeg". Hij heeft met zes gegadigden gesprekken gevoerd, maar bleek bij navraag niet op de hoogte te zijn van de gesprekken die Improve al sinds mei voerde met Hooghen Windt software International. Improve heeft de gesprekken en afspraken met Hooghen Windt zonder tekst of uitleg op de lange baan geschoven.
Amper tien dagen na de uitspraak van het faillissement maakt Improve bekend met 25 man te zijn overgenomen. Van de 75 personeelsleden zijn er 50 naar huis gestuurd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-08-20T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.