Aino vraagt uitstel van betaling aan

It-dienstverlener Aino uit Houten heeft surséance van betaling aangevraagd en voor de dochterondernemingen vraagt het bedrijf faillissement aan.

De directie van Aino onderzoekt nog of er mogelijkheden zijn voor een doorstart van de gezonde onderdelen van de groep. Ongeveer driehonderd mensen verliezen hun baan. Directievoorzitter Willem Haverkamp verwacht dat tussen de 380 en 400 medewerkers kunnen blijven.
 
In een persbericht meldt Aino dat 'de hoofddirectie er niet in is geslaagd de benodigde financiering te verkrijgen voor de door haar geplande en noodzakelijke reorganisatie'. Bij die reorganisatie - aangekondigd bij de presentatie van de slechte halfjaarcijfers - zouden 135 banen worden geschrapt.
 
Op 13 september plaatste de Amsterdamse beurs het noodlijdende bedrijf al op het zogeheten 'strafbankje', vanwege een negatief eigen vermogen. Diezelfde dag meldde Aino over het eerste halfjaar van 2002 een nettoverlies te hebben geleden van 9,8 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-09-27T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.