Bonden akkoord met reorganisatie Pink

De vakbonden en Pinkroccade werden het eind vorige week eens over het sociaal plan voor het vertrek van 350 medewerkers in de komende maanden. Het gaat volgens een verklaring van de ict-dienstverlener in de helft van de gevallen om gedwongen ontslagen. De andere helft, zo verwacht het bedrijf, vertrekt uit eigen beweging.

De op drie na grootste ict-dienstverlener van Nederland (naar omzet gerekend) voegt binnen de zes sectoren afdelingen en onderdelen van werkmaatschappijen samen. Volgens een woordvoerder gaat het niet om een grootscheepse herindeling. "We blijven kijken of we bedrijfsonderdelen slimmer kunnen inrichten." Voor de gevolgtrekking dat er daardoor wellicht volgend jaar nog meer medewerkers boventallig blijken, is het volgens de woordvoerder nog te vroeg.
 
De bonden overleggen vandaag met hun leden bij het bedrijf over het principe-akkoord. Onderhandelaar Jan Paul Veenhuizen is tevreden over het plan. De boventalligen worden volgens hem vastgesteld volgens de gebuikelijke onstlagwet. Getroffenen kunnen kiezen tussen een vergoeding en begeleiding of alleen een vergoeding. In tegenstelling tot concurrent CMG gebruikt Pinkroccade niet de uitzonderingsregels uit bijlage B, voor uitzendbureau's.
 
Het sociaal plan is onder meer tot stand gekomen nadat de bonden en ondernemingsraad protesteerden tegen het ontslag van 28 ict'ers bij Pinkroccade Public, drie weken geleden. Het bedrijf trof met deze groep individuele regelingen. Dat pakt volgens de bonden bij sommigen niet goed uit. Bij Public moeten er nu weer ruim honderd medewerkers uit, zo melden de bonden. Bij Finance, een andere werkmaatschappij, staan volgens hen vijftig man op de ontslaglijst.
 
Dit voorjaar trof Pink met driehonderd automatiseerders individuele vertrekregelingen, vierhonderd anderen vertrokken uit eigen beweging, aldus het bedrijf. Bij deze eerste sanering van bankzitters dreigden de bonden naar de rechter te stappen omdat geen sociaal plan was afgesproken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-10-31T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.