KPN moet concurrenten beter dsl-bod doen

De verkoopcampagne is inmiddels in volle gang. In radiospotjes prijst KPN het bedrijfsleven Epacity-breedbandverbindingen via de telefoonlijn aan. Klanten zullen nog enkele weken moeten wachten. Telecomtoezichthouder Opta verbiedt levering, zolang KPN niet met een beter bod komt voor zijn concurrenten.

Telecombedrijven als BT, Worldcom en Versatel onderhandelen sinds medio vorig jaar met KPN over voorwaarden voor toegang tot het dsl-product van KPN, dat toen nog de naam Bitstream droeg. Eind vorig jaar lag er een aanbod waar alle partijen zich goed in konden vinden. De prijs en voorwaarden van het KPN-bod was zodanig dat alternatieve aanbieders met een redelijke marge dsl-lijnen via Epacity konden aanbieden.
 
Begin dit jaar kapte KPN de onderhandelingen af en veegde het aanbod van tafel. De prijs van het nieuwe aanbod dat alternatieve telecombedrijven voorgeschoteld kregen, lag 40 procent hoger en was voor telecombedrijven, die hun eigen netwerk willen gebruiken, een stuk onvoordeliger.
 
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 15 november 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Helaas is uw berichtgeving niet correct.
De OPTA heeft op 24 september jongstleden, waarin zij KPN gebiedt grootzakelijk DSL aan te bieden. De OPTA is van mening dat KPN andere operators achterstelt door zelf gebruik te maken van grootzakelijk DSL, zonder het beschikbaar te stellen voor andere aanbieders.
Hierdoor kunnen Telecombedrijven zoals BT de markt op, wat zij ook al doen.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-14T00:00:00.000Z Sytse van der Schaaf
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.