KPNQwest, Landis en LCI misleidden belegger

KPNQwest, Landis en LCI hebben voor hun faillissement beleggers misleid en foutieve informatie verstrekt. Die beschuldiging uit de Vereniging van Effectenbezitters (VEB).

Bij alle drie de bedrijven is sprake van 'verwijtbaar handelen'. VEB-directeur P. de Vries wil de schade voor 6100 gedupeerden verhalen op de directieleden, commissarissen, accountants en grootaandeelhouders.
 
De vereniging baseert zich onder meer op persberichten, halfjaarcijfers, jaarverslagen en verslagen van curatoren. Het gaat verder met het feitenonderzoek, de kans dat er een rechtszaak wordt aangespannen, wordt steeds groter. "We hebben nu hard materiaal", aldus directeur De Vries tegen het ANP.
 
Ook stelt de VEB het functioneren van de Euronext Amsterdam en de Autoriteit Financiële Markten aan de kaak. De vereniging vraagt zich af of de toezichthouders hun taak wel gedegen hebben uitgevoerd.
 
Of de Vereniging van Effectenbezitters ook daadwerkelijk juridische stappen onderneemt, besluit het pas aan het einde van dit jaar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-12T00:00:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.