Ict-gebruik Nederlandse bedrijfsleven middelmatig

Wat gebruik van ict en internet betreft, behoort het Nederlandse bedrijfsleven tot de middenmoot. Dat stelt staatsecretaris Wijn van Economische Zaken in zijn ICT-toets 2002.

Wijn zond het rapport gisteren aan de Tweede Kamer. In het rapport wordt Nederland vergeleken met Australië, Canada, Duitsland, Finland, Frankrijk, Japan, Singapore en het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.
 
Volgens de toets blijft ook de elektronische dienstverlening achter van de overheid aan bedrijven. Er is nog geen bedrijvenloket en diensten zoals de aangifte van btw zijn nauwelijks ontwikkeld. Binnen de overheid zelf is het gebruik van ict en internet achteruit gegaan in vergelijking met de tien andere landen. Daarnaast constateert EZ dat internettoegang via telefoonlijnen in Nederland duurder is dan in deze "ict-toplanden" en komen alternatieven te traag op gang.
 
Toch concludeert Wijn dat Nederland zich kan meten met de toplanden. Zo heeft Nederland de het hoogste aantal huishoudens met een computer: 74 procent. Ook het aantal inwoners dat toegang heeft tot internet is hoog in vergelijking met de andere tien: 58 procent. In het onderwijs heeft ict- en internetgebruik een forse achterstand weggewerkt. Nu heeft 98 procent van de scholen een e-mailadres en 47 procent van de instellingen heeft een eigen website. De overheid scoort volgens Wijn goed wat betreft de electronische informatieverstrekking en de electronische belastingaangifte.
 
Meer informatie is te vinden ophttp://www.minez.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-20T00:00:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.