Getronics stelt verweerschrift op

Nadat gisteren de financiële markten twijfelden aan het voortbestaan van Getronics door zijn hoge schuldenlast en het bedrijf haast een kwart van zijn beurswaarde verloor, heeft de directie klanten en relaties een apologie gestuurd.

Zij wijst er op dat het bedrijf altijd operationeel winstgevend is geweest en, naar verwachting, eind 2002 nog steeds is. Ook bestaat er al achttien maanden een positieve operationele kasstroom.
 
Verder stelt de top dat Getronics geen liquiditeitsproblemen kent en op schema ligt met het herfinancieringsprogramma. Sinds medio 2001 is de brutoschuld gereduceerd van 1,4 miljard euro naar 900 miljoen nu. De kaspositie bedraagt volgens prognoses eind dit jaar 500 miljoen euro. Daardoor haalt het bedrijf de doelstelling om eind december een netto-schuldpositie van minder dan 450 miljoen euro in te nemen.
 
In het verweerschrift stelt de Getronics-directie dat de ruime kaspositie en de positieve kasstroom een stevige basis vormen voor de verdere verbetering van de balans van de onderneming. De komende maanden zal zij gedetailleerde informatie verstrekken over de verdere aanpak van de herfinanciering, waarbij er volledig wordt uitgegaan van de continuïteit van de onderneming.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-21T00:00:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.