Pinkroccade verwerft keurmerk e-handtekening

Pinkroccade Megaplex heeft als eerste partij in Nederland het keurmerk voor het uitgeven van elektronische handtekeningen. Dit betekent dat de dienstverlening voldoet aan alle wettelijke eisen.

Kpmg Certification heeft daartoe een audit uitgevoerd bij Pinkroccade Megaplex. Dit traject is conform de eisen verlopen en nu mag Kpmg Certification van de Raad voor Accreditatie ook andere partijen toetsen die elektronische handtekeningen willen uitgeven. Dit is een belangrijke ontwikkeling voor betrouwbaar, rechtsgeldig en efficiënt elektronisch zakendoen.
 
De Wet Elektronische Handtekening ligt momenteel ter goedkeuring in de Eerste Kamer. Deze wet zal het mogelijk maken dat elektronische handtekeningen dezelfde functie vervullen voor elektronische documenten als de handgeschreven handtekening voor een papieren document. In een tijd waarin steeds meer belangrijke documenten elektronisch worden uitgewisseld is de vraag naar een betrouwbare elektronische handtekening groot. Om betrouwbaarheid te bieden verstrekken zogenoemde Trusted Third Parties (TTP's) certificaten waarmee elektronische handtekeningen kunnen worden gezet. Deze certificaten moeten aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen.
 
Bedrijfsleven en overheid hebben in het project TTP.NL hiertoe normen opgesteld. Op basis daarvan wordt getoetst of een TTP aan strenge veiligheidseisen, volgens de Europese norm, voldoet. Pinkroccade Megaplex is de eerste partij die heeft aangetoond te voldoen aan de eisen van de nieuwe wet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-28T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.