BSA gaat communicatie-industrie aanpakken

De Business Software Alliance (BSA) start met een nieuwe campagne. De telecommunicatie-industrie is de eerste specifieke branche die onder de loep wordt genomen.

BSA is een samenwerkingsverband van softwareproducenten die strijden tegen illegaal gebruik en verspreiding van software. In de nieuwe aanpak wordt per maand een andere branche benaderd. De nieuwe actie is een vervolg op de '12 provinciën, 12 maanden' campagne die recentelijk werd afgesloten.
 
Mirjam van Avezaath, woordvoerster van de BSA: "Nederland neemt met het gebruik van illegale software in Europa nog steeds een vooraanstaande plaats in. Uit analyse van onze gegevens blijkt dat sommige branches, zoals de communicatie-industrie met kop en schouders boven andere uitsteken.'
 
Van de bruikbare tips die bij de BSA zijn binnengekomen heeft 15 procent betrekking op deze industrie. Dat is reden voor ons om die branches nu actief te gaan benaderen met voorlichting en adviezen. Daarnaast laat BSA ook invallen doen bij bedrijven waarvan een gerede verdenking bestaat dat men met illegale software werkt.
 
Ook voor de komende maand staan meerdere invallen gepland. Als onderdeel van de campagne gaat een speciale bus, de 'Illegale Software Detectie Unit', op pad. Het is een team dat rondrijdt en bedrijven bezoekt om, in de vorm van een folder, informatie te verstrekken over de BSA en te waarschuwen voor de gevolgen van het gebruik van illegale software.
 
De BSA richt de pijlen vooral op branches in het midden- en kleinbedrijf. Al jaren bevindt Nederland zich in de Europese top tien van landen als het gaat om illegaal softwaregebruik. In Nederland wordt 39 procent van de zakelijke software illegaal gebruikt, terwijl in Duitsland en Groot-Brittannië dit met 28 procent en 26 procent beduidend lager ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-11-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.