Backup-tapes Universiteit Twente onbeschadigd

De backup-tapes van de Universiteit Twente hebben de brand van 20 november in het Rekencentrum overleefd. Dat meldt De Twentsche Courant Tubantia.

Er was grote opluchting bij de faculteit Toegepaste Wiskunde. Men was bang dat veel belangrijk, wetenschappelijk onderzoek verloren was gegaan, maar de gegevens staan op de tapes die in de brandkast zaten. De brandkast is uit het verwoeste gebouw getakeld. Volgende week wordt pas duidleijk of alle informatie op de tapes nog leesbaar is.
 
De 26-jarige medewerker van de UT die vastzit op verdenking van het stichten van de brand, blijft nog zeker dertig dagen in voorlopige hechtenis.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Back-up & Recovery maatregelen worden vaak door bedrijven misbruikt om een calamiteiten scenario te hebben. Een brand is nog de eenvoudigste vorm van een calamiteit.
Misschien dat door deze brand nu eindelijk meer aandacht komt voor werkelijke continuïteitsvoorzieningen.

Het is ook goed stom om al je backup-tapes met kostbare gegevens in hetzelfde pand te bewaren! Lijkt me een zeer groot risico In geval van brand of zo...

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-12-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.