IDC: '2007 wordt een jaar van onderbrekingen'

Het nieuwe jaar wordt er een van 'hyper-onderbreking' voor de it-industrie, volgens onderzoeksbureau IDC. Dat komt vooral doordat nieuwe bedrijfsmodellen en technologieën worden toegepast en de traditionele marktgrenzen worden overschreden.

Met een verwachte groei in de it-uitgaven van 6,6 procent het komende jaar, zullen de leiders in de it-industrie verandering omarmen om daarmee verdere groei te bevorderen. Dat meldt Silicon.com. Globalisatie, of ‘de grote onderbreker' zoals IDC het noemt, zal een grote impact hebben op deze nieuwe bedrijfsparadigma's.

De it-groei in de regio's Brazilië, Rusland, India en China die het afgelopen jaar inzette, zet door. Andere regio's sluiten aan. IDC verwacht dat ontwikkelingslanden in Azië, Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika het komende jaar een grote rol gaan spelen in de it-industrie.

Daarnaast voorspelt het onderzoeksbureau dat het midden- en kleinbedrijf een belangrijkere rol gaat innemen nu it-leveranciers nieuwe markten zoeken om naar uit te breiden. Andere ‘onderbrekende' invloeden volgens IDC zijn offshore dienstverleners, die hun BPO-diensten combineren met online software, toenemende concurrentie in informatietoegang en -beheer, groter potentieel voor virtualisatie en aanhoudende veranderingen in de telco-markt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2006-12-28T08:43:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.