Amdahl kampt met verouderde produkten

Na een kleine winst van 41 miljoen dollar in het vierde kwartaal van fiscaal 1994, moet mainframe-fabrikant Amdahl voor het zojuist afgesloten vierde kwartaal van 1995 een nettoverlies van 38,4 miljoen dollar bekend maken. Het verlies wordt veroorzaakt door een eenmalige afschrijving van produktietechnologie.

Dat deze afschrijving niet het enige probleem is, blijkt uit de omzetontwikkeling. De inkomsten daalden in het afgelopen kwartaal met maar liefst 16,5 procent naar 416 miljoen dollar. De oorzaak hiervan ligt vooral in de inmiddels verouderde technologie, die het bedrijf de markt aanbiedt.
Amdahl is na twee mislukte samenwerkingen druk doende de volgende generatie mainframes en randapparatuur in eigen beheer te ontwikkelen. Deze produkten zullen echter niet eerder dan tegen het einde van dit kalenderjaar in voldoende hoeveelheden leverbaar worden. Vrijwel alle concurrenten van het concern beschikken reeds over deze generatie produkten.
Om de tussenliggende periode te overbruggen, beschikt de fabrikant over een bedrag van 530 miljoen dollar aan kasgeld.
Over het gehele jaar wist Amdahl een winst te realiseren van 28,5 miljoen dollar, bijna 62 procent minder dan in het voorgaande jaar. De omzet daalde met 7,5 procent tot iets meer dan anderhalf miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.