Wereldwijde encryptie-afspraak

De regeringen van de 29 meest geavanceerde Westerse economieën hebben gisteren een belangrijke stap genomen in de richting van een gemeenschappelijk beleid op het gebied van encryptie.

Een groep experts, die werken voor de Organization for Economic Cooperation and Development zijn het eens geworden over richtlijnen die de weg moeten vrijmaken voor een vrije, wereldwijde verspreiding van geavanceerde encryptie-software. Tot op heden bleven afspraken hierover steken in allerlei juridische schermutselingen en restricties.
De experts hebben acht basisprincipes vastgelegd, waaraan de regeringen zich bij hun encryptie-wetgeving moeten houden. De belangrijkste zijn: er moeten mechanismen zijn die de betrouwbaarheid van de produkten garanderen; gebruikers moeten vrij zijn in hun keuze van cryptografie-methodes; de ontwikkeling van cryptografie-produkten moet vanuit de markt komen; standaardisatie komt voor rekening van de internationale standaardisatie-comités; regeringen moeten zorgen voor een goede gegevens- en privacy-bescherming; wel hebben zij het recht om boodschappen te onderscheppen en te decoderen als dat in het belang is van de staatsveiligheid of de misdaadbestrijding.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.