Pas op voor leasen van parallelle 390

Adviesbureau Meta Group waarschuwt gebruikers van IBM's System/390 in cmos-uitvoering voor het afsluiten van zogenaamd goedkope lease-contracten met onafhankelijke financiers. "Sommige van deze contracten houden geen rekening met hogere kosten van softwarelicenties na het uitbreiden van de originele systemen", aldus Meta.

Het bureau noemt bepaalde contracten van onafhankelijke lease-maatschappijen zelfs 'riskant'. "Gebruikers zijn gewaarschuwd dat korte termijn contracten van maximaal drie jaar, waarin geen garanties gegeven worden voorupgrade-prijzen, duurder kunnen uitvallen dan verwacht."
Meta Group raadt gebruikers dan ook aan duidelijk in de contracten op te nemen wie de financiële risico's voor hogere licentiekosten draagt bij uitbreidingen van systemen, temeer daar het bureau verwacht dat de software-kosten tegen het eind van 1996 meer dan 70 procent van de maandelijkse lasten van zo'n systeem zullen uitmaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.