Internet-software in Windows NT

Microsoft heeft een aantal nieuwe Windows-produkten geïntroduceerd. Een van de noviteiten is versie 4.0 van NT, dat met de gebruikersinterface van Windows 95 uitgerust zal worden.

De nieuwe versie beschikt ondermeer over een uitgebreidedriver-bibliotheek en een NetWare 4.1 NDS client. Standaard wordt de Internet-browser Explorer 2.0 meegeleverd, terwijl het systeem tevens is voorzien van eenexchange client. Ook NT server 4.0 komt met de user interface van Windows 95 en als uitbreiding is ondermeer Internet Server Api (Isapi) toegevoegd. Dit maakt het mogelijk om dynamisch met actuele informatie op http-verzoeken.
Andere noviteiten zijn Back Office 2.0, Exchange (dat MS-Mail gaat vervangen) en Microsoft Office met Internet Assistant. Bij dat pakket zit tot 1 juli een Isdn-aanbod van PTT Telecom en een tijdelijk Internet-account bij Planet Internet (http://www.pi.net).
Wie op basis van NT een Internet-server wil installeren kan nu gebruik maken van Internet Information Server (IIS). Het produkt sluit aan op Isapi in NT-server 4.0 en biedt WWW, FTP en Gopher services. IIS is bedoeld om gebruikers die via het Net een NT-server benaderen, bijvoorbeeld via een Odbc-koppeling in een database te laten kijken of via SQL een query op de data los te laten. Daarvoor is een Database Connector-module opgenomen en is een ongelimiteerde gebruikersversie van SQL Server beschikbaar. IIS draait sinds juni als test ophttp://www.microsoft.com. Microsoft Internet Information Server is gratis van het Web te plukken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-19T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.