Nieuwe versie van Rdb op komst

Achttien maanden na de overname van Digitals relationele database Rdb komt Oracle met de nieuwe versie 7 op de proppen. Volgens eigen zeggen draait de database sneller, biedt deze ondersteuning van SQL Net en zijn er encryptie-faciliteiten in opgenomen.

Ook maakt Rdb 7 gebruik van Oracle's Enterprise Manager, één van de onderdelen van de recentelijk aangekondigde Universal Server. Rdb 7 voor VMS komt in juli beschikbaar; voor Unix een maand of twee later. Een NT-versie laat nog zeker tot volgend jaar op zich wachten.
Oracle stelt geen plannen meer te hebben om de Rdb-kernel onder te brengen in de eigen Oracle 7-database. Dit is in tegenspraak met de uitspraken ten tijde van de acquisitie. "Gebruikers blijken niet geïnteresseerd in zo'n integratie. Zij zien liever dat hun investeringen beschermd worden en richten zich op ontwikkel-tools, die zowel Oracle als Rdb ondersteunen", aldus Andy Bailey van Oracle.
Volgens deze Bailey wist Oracle in het afgelopen jaar meer omzet uit Rdb te genereren dan Digital in de voorafgaande drie jaren. Het bedrijf bouwt momenteel een eigen laboratorium in de buurt van Boston (Massachusetts) om de ingenieurs een eigen behuizing te geven. Zij werken nu nog in kantoren van Digital.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-12T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.