Verlies Sybase duidt op diepere problemen

Database-fabrikant Sybase moest begin deze maand een verlies bekend maken van bijna 25 miljoen op een nagenoeg gelijkgebleven omzet van 250 miljoen dollar. Als gevolg hiervan zal het bedrijf zo'n 10 procent van zijn personeel ontslaan.

Het gaat hierbij om 700 mensen. Ook treedt oprichter Mark Hoffman terug alspresident enchief executive officer. Adviesbureau Gartner Group verwacht dat de ontwikkeling van bepaalde produkten op een lager pitje gezet zal worden. Kandidaten hiervoor zijn de Intermedia Server, produkten voordata warehousing en een project op het gebied vanmessaging. "Om te overleven moet Sybase zich terugtrekken uit markten waarin het toch geen vooraanstaande rol kan spelen", aldus analist Betsy Burton van Gartner.
Zij geeft de nu teruggetreden Hoffman de schuld van veel van de problemen. "Zijn stijl van leidinggeven maakt het moeilijk om zware beslissingen te nemen." Sybase hoopt een deel van deze kritiek weg te nemen door het aftreden van Hoffman, die overigens wel aanblijft als bestuursvoorzitter. Powersoft-oprichter Mitchell Kertzmann neemt de vrijgekomen functies op zich. Hij was sinds de overname van Powersoft verantwoordelijk voor verkoop en marketing. Gartner waarschuwt dat nieuwe versies en functies nog langer op zich laten wachten dan aangekondigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-07-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.