Markt lan-multimedia groeit explosief

Marktonderzoeksbureau Ovum voorspelt dat de markt voor multimedia over lokale netwerken aan het eind van deze eeuw een half miljard dollar zal bedragen en in het jaar 2003 zelfs zes keer zoveel.

Als een van de oorzaken van deze enorme groei noemt Ovum de werknemers die op kantoor dezelfde functionaliteit eisen als ze thuis hebben. Bovendien maken multimedia-componenten steeds vaker deel uit van besturingssystemen en zakelijke toepassingen als tekstverwerkers. Het grootste toepassingsgebied voor multimedia isvideoconferencing dat nu in de meeste gevallen plaatsvindt met een Isdn-verbinding. Volgens Ovum zullen gebruikers al gauw vragen om meer kwaliteit dan Isdn kan bieden. Leveranciers richten zich echter nog steeds voornamelijk op Ethernet. Als ze hun aandacht niet verleggen naar mogelijkheden alsswitched Ethernet en atm, vallen ze buiten de boot.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-20T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.