Macromedia standaard in Navigator

Netscape gaat de 'Shockwave multimedia plug-in' integreren in de nieuwste versie van Navigator. Macromedia is vooral bekend als leverancier van multimedia-ontwikkeltools zoals Director, Authorware, Backstage, Extreme 3D en Freehand.

Tevens heeft het de Shockwave-technologie ontwikkeld waarmee interactieve toepassingen op het Internet kunnen worden afgespeeld. Alle nieuwe functionaliteit in Macromedia's produktlijn is daarop gericht.
Met Shockwave-audio bijvoorbeeld kanstreaming audio worden afgespeeld op het Web. Shockwave voor Director en Authorware maakt het Net interactief en met Freehand Shockwave kunnen vector-gebaseerde graphics in webpagina's worden opgenomen. Met Backstage, zijn dynamische Websites te realiseren en te onderhouden. Lingo, de programmeertaal van Director, wordt vertaald naar bytecodes. Daarmee is het mogelijk Lingo te gebruiken op het net. Voorbeeld was een compiler waarbij Lingo werd gecompileerd in een Javaclass. Bovendien stelt Macromedia de jarenlange ervaring met visuele effecten ter beschikking in de vorm van de zogenaamde Fireworks api. Deze zal ook met een volgende versie van Netscape Navigator worden meegeleverd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-27T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.