Spraak, data en video in één lan

Madge Networks heeft een op atm gebaseerde netwerkarchitectuur ontwikkeld die data en realtime-applicaties als videovergaderen en telefonie integreert in één local area network (lan).

Madge claimt dat de kosten voor spraakdiensten met 55 procent kunnen dalen, wanneer bedrijven gaan bellen over het lan. Dit concept bestaat al langer in wide area networks (wan's), maar is nog jong in de lan-omgeving. Onderzoeksbureau Strategic Networks Consulting ziet 'enorme mogelijkheden' voor het telefoneren over lokale netwerken. Pim Bilderbeek van International Data Corporation (IDC) sluit zich daar bij aan. Hij is echter van mening dat het nog jaren zal duren voordat bedrijven op een dergelijke manier van telefoneren over zullen gaan. Zijn ervaring is namelijk dat grote ondernemingen zich vaak niet eens bewust zijn van hun telefoonkosten. Bovendien denkt hij dat de integratie op weerstand zal stuiten, omdat de huidige oplossing "gewoon goed werkt".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-03T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.