Europees geld voor telematica

Binnenkort kunnen weer voorstellen worden ingediend in het kader van het Europese R&D-programma Telematica Toepassingen. De Europese Commissie stelt hiervoor zo'n 460 miljoen gulden beschikbaar.

Op 7 november vindt er in het Rotterdamse World Trade Center een voorlichtingsbijeenkomst plaats voor bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen die overwegen projectvoorstellen in te dienen. Telematica Toepassingen maakt deel uit van het zogeheten Vierde Kaderprogramma Onderzoek, Technologie-ontwikkeling en Demonstratie, dat de Europese Commissie in 1994 startte met een looptijd van vier jaar.
Vanaf december is er de gelegenheid om voor de tweede -en laatste- keer voorstellen in te dienen. Volgens ir L. van Werkhoven van EG-Liaison, de organisatie die de voorlichtingsbijeenkomst in samenwerking met een aantal ministeries en de Europese Commissie organiseert, zal het werkprogramma enigszins worden bijgesteld. Op dit moment zijn de aan- en bijstellingen echter nog niet bekend. In ieder geval is wel bekend dat er een nieuwe sector aan het programma wordt toegevoegd: 'Digital Sites'. Het gaat hier om projecten die betrekking hebben op het ontwikkelen van informatiediensten voor grootstedelijke infrastructuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.