Xylan: 'Einde van de router nabij'

Het Amerikaanse switching-bedrijf Xylan meent dat het einde van de router nadert. De toekomst is aan virtuele netwerken die geheel gebaseerd zijn op switches. 'Dood de router, vervang de hub', luidt Xylans advies.

Het bedrijf beschouwt zijn switch echter als veel meer dan alleen vervanging van de hub. De scherpgeprijsde 'Superswitch' schakelt van en naar iedere lan-soort (Ethernet, atm et cetera) en biedt tevens router- en firewall-capaciteiten. Xylan doet routers af als te traag. De enige rol die zij nog zien voor de router is bij wijze van kleine 'access-router'.
Steve Kim, oprichter enceo, hekelt het beleid van bedrijven als Cisco. Deze leverancier die oorspronkelijk vooral in routers deed (80 procent van Internet loopt over routers van Cisco) koopt aan de lopende band andere bedrijven op om het produktaanbod te verbreden. Kim is van mening dat het maar de vraag is of al die aangekochte technologie met elkaar kan samenwerken. Zijn switching-produkten geeft hij een technologische voorrang van minstens twee jaar op de concurrenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.