Duitse provider niet verantwoordelijk

Online-diensten en 'service providers' zullen in Duitsland over het algemeen niet verantwoordelijk worden gesteld voor de inhoud van materiaal dat via het Net zijn weg vindt.

Alleen als betrokken ondernemingen weten dat er verboden materiaal via hun netwerk wordt verspreid, kunnen ze last krijgen met Justitie. De aanbieders van Internet-diensten hoeven dus niet actief te zoeken naar mogelijk belastend materiaal. Dit is de kern van een wetsvoorstel dat de Duitse regering heeft ingediend. Voor AOL, Bertelsmann Online, Compuserve en T-Online van Deutsche Telekom betekent dit een werkbare regeling.
In de afgelopen periode speelde dit probleem nogal in Duitsland. Begin dit jaar kregen Compuserve en T-Online de Officier van Justitie te Mannheim op hun dak, toen bleek dat foute Duitsers via deze 'providers' regelmatig een 'site' van een Canadese neo-nazi bezochten. Compuserve, AOL en T-Online namen het standpunt in dat ze net als post- of telefoon-maatschappij niet verantwoordelijk konden worden gesteld voor de inhoud van het telefoonverkeer.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.