Clinton soepeler met cryptografie

De bepalingen rond de export van encryptie-technologie vanuit de Verenigde Staten worden versoepeld. President Clinton ondertekende hiertoe vorige week vrijdag een wetswijziging.

De veranderingen, die op 1 oktober jongstleden al toegelicht werden, maken het mogelijk dat bedrijven hun meest geavanceerde versleutelingstechnieken verkopen aan organisaties buiten de VS. Uitzondering vormt de Amerikaanse overheid, die in voorkomende gevallen toegang heeft tot codes die deze gegevens weer leesbaar maken.
In reactie op de versoepeling introduceerde Hewlett-Packard begin deze week een technologie, waarmee cryptografie in iedere computer is te installeren. Om er gebruik van te kunnen maken, moet het systeem echter geactiveerd worden door een geautoriseerde instantie. Op deze manier kan een overheid van geval tot geval beslissen welke computers wel voor cryptografie te gebruiken zijn en welke niet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.