Nec wil rechtszaak tegenhouden

Nec is een rechtszaak begonnen om het US Commerce Department af te houden van verder onderzoek naar de beschuldiging dat het Japanse bedrijf supercomputers tegen dumpprijzen heeft verkocht.

Het rivaliserende Cray Research zit achter de beschuldiging: volgens dit bedrijf zou Nec vier machines aan de National Science Foundation hebben verkocht tegen een prijs die onder de produktiekosten ligt. Hierdoor zou Cray Research de opdracht met een waarde van een slordige 35 miljoen dollar hebben misgelopen.
Volgens de Japanse superbouwer staat het overheidsorgaan aan de kant van Cray Research. Voordat er een officiële klacht werd ingediend, stuurde men al een brief naar de National Science Foundation waarin verdachtmakingen aan het adres van Nec werden geuit. Daardoor is van een eerlijk onderzoek geen sprake, vindt men. Het bedrijf eist nu dat een nieuwe, onafhankelijke partij het onderzoek uitvoert. Volgens Cray Research is de actie van Nec een afleidingsmanoeuvre en bedoeld om te voorkomen dat er informatie aan de overheid moet worden gegeven. De zaak is in behandeling genomen door het Court of International Trade in New York.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.