Routerfunctie in Windows NT 5.0

De komende versie 5.0 van Windows NT, verwacht in de eerste helft van het volgend jaar, zal een groot aantal wan- en lan-routerfuncties herbergen. De techniek, afkomstig van Bay Networks, wordt onder de codenaam 'steal head' ontwikkeld.

Dit bedrijf heeft, aldus industrie-waarnemers, de code gratis weggegeven aan Microsoft. Er zou door Microsoft ook met andere routerfabrikanten, ondermeer Cisco, gesproken zijn, maar deze waren niet geïnteresseerd in het vrijgeven van hun technologie. Bay Networks hoopt waarschijnlijk met deze actie grotere naamsbekendheid op te bouwen.
De softwarerouter in Windows NT wordt door analisten als een bedreiging gezien voor Cisco, 's werelds grootste routerleverancier. Microsoft heeft, indien het écht met goede routersoftware komt, eeninstant hit in handen, zo redeneert men. Bezitters van Windows NT zullen dan de gratis softwarerouter gebruiken om bijvoorbeeld hun lokale netwerk aan het Internet te koppelen in plaats van een speciale Cisco-router aan te schaffen. Cisco zelf is minder ongerust en ziet het als uitbreiding van de markt. De markt voor netwerken en routers zal er alleen sneller door groeien en daarmee ook Cisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-12-10T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.