Managed hosting door True

Duidelijke opleving IT-branche in 1995

 

De automatiseringsbranche heeft dit jaar een omzetstijging van 8,3 procent behaald. Daarmee werd de grootste toename van alle branches behaald. Het aandeel automatiseringsbedrijven met omzetstijging is met maar liefst 8 procentpunten toegenomen tot 41 procent.

Ook de export groeit snel. De uitvoer van automatiseringsdiensten nam liefst 13,5 procent toe. Dit blijkt uit de Enquête Regionale Bedrijfsontwikkeling 1995 van de Kamers van Koophandel in Nederland.
Binnen de sector dienstverlening neemt de werkgelegenheid in alle branches toe. De automatiseringsdiensten spannen de kroon met een toename van 9,2 procent. De investeringen zijn dit jaar in Nederland met 4,6 procent toegenomen. Bij de automatiseringsdiensten bedroeg de investeringsgroei 7,2 procent. In schril contrast met de gunstige ontwikkeling van omzet, export en investeringen staan de resultaten en rendementen. In de IT-branche is het aantal verlieslijdende bedrijven dit jaar toegenomen. Samen met de makelaardij is de automatiseringsbranche hekkesluiter wat betreft het aandeel winstgevende ondernemingen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/201749). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×