Duidelijke opleving IT-branche in 1995

De automatiseringsbranche heeft dit jaar een omzetstijging van 8,3 procent behaald. Daarmee werd de grootste toename van alle branches behaald. Het aandeel automatiseringsbedrijven met omzetstijging is met maar liefst 8 procentpunten toegenomen tot 41 procent.

Ook de export groeit snel. De uitvoer van automatiseringsdiensten nam liefst 13,5 procent toe. Dit blijkt uit de Enquête Regionale Bedrijfsontwikkeling 1995 van de Kamers van Koophandel in Nederland.
Binnen de sector dienstverlening neemt de werkgelegenheid in alle branches toe. De automatiseringsdiensten spannen de kroon met een toename van 9,2 procent. De investeringen zijn dit jaar in Nederland met 4,6 procent toegenomen. Bij de automatiseringsdiensten bedroeg de investeringsgroei 7,2 procent. In schril contrast met de gunstige ontwikkeling van omzet, export en investeringen staan de resultaten en rendementen. In de IT-branche is het aantal verlieslijdende bedrijven dit jaar toegenomen. Samen met de makelaardij is de automatiseringsbranche hekkesluiter wat betreft het aandeel winstgevende ondernemingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-01-05T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.