Onderzoek gedeelde infrastructuur zorgsector

Is het haalbaar om een infrastructuur op te zetten voor geïntegreerde elektronische uitwisseling van patiëntgegevens tussen systemen van huisartsen, specialisten, ziekenhuizen, zorgverzekeraars, apotheken en andere partijen uit de zorgsector?

Dit vraagstuk wordt gezamenlijk onderzocht door leveranciers van informatiesystemen voor huisartsen, onder auspiciën van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Het betreft de bedrijven Cendata, Euroned, Kalis en Vvaa-Raet Praktijkautomatisering Gezondheidszorg. Samen bedienen zij circa 80 procent van de geautomatiseerde huisartspraktijken in Nederland. Bakkenist Management Consultants is ingeschakeld voor de begeleiding van dit onderzoek.
Het haalbaarheidsonderzoek past in het beleid van de LHV om een meer gestructureerde informatie-uitwisseling voor huisartsen tot stand te brengen. Daarnaast zou de beoogde infrastructuur ook gebruikt kunnen worden voor het verzamelen en verstrekken van epidemiologische, logistieke en financiële gegevens.
Saillant detail is dat Lifeline Networks niet meedoet aan het LHV-onderzoek. Dit bedrijf verzorgt al veel edi-projecten voor zorginstellingen. Zo startte het Sint Anna Ziekenhuis in Oss een project voor elektronische communicatie met regionale huisartsen en apothekers. Lifeline zorgde voor de infrastructuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-02-02T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.