IBM en Roccade uit op IT-kennis Fokker

IBM en Roccade zijn van plan een joint-venture op te richten waar alle 240 medewerkers van de IT-afdeling van Fokker mogen solliciteren wanneer de vliegtuigbouwer failliet gaat.

Bij de joint-venture is uiteindelijk plaats voor tweehonderd medewerkers. Gekozen is voor een vorm van outsourcing waarbij alleen het personeel overgaat naar een nieuwe werkgever. De hard- en software en de bijbehorende intellectuele eigendommen van Fokker worden buiten de constructie gehouden.
In een toelichting zegt IBM geïnteresseerd te zijn in de algemene automatiseringskennis van de medewerkers. Zij zullen, als de plannen werkelijkheid worden, worden ingezet in de professionele dienstverlening van IBM. Het ligt in de verwachting dat de Franse IBM-dochterAerospace Competence Centre ook een beroep op hen zal doen. Voor Fokker betekent het voorstel dat er in ieder geval tweehonderd mensen onderdak krijgen. Deze kunnen, afhankelijk van de manier waarop Fokker verder gaat, weer ingehuurd worden om de automatisering uit te voeren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-03-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.