Met de Webscooter het Internet op

In opdracht van de IZI Groep is een 'Webscooter' ontworpen, waarmee Internet toegankelijk wordt gemaakt voor de brede massa. Dit Nederlandse produkt is bedoeld om elke belemmering weg te nemen die mensen ervan kan weerhouden het Web op te gaan.

Het gaat hier om een mobiel communicatie-meubel met een speciaal ontworpen 'browser', die het Web voor iedereen toegankelijk moet maken in openbare ruimtes. Het apparaat is speciaal geschikt voor mensen die geen enkele ervaring met Internet hebben en voor het eerst een poging wagen. De bediening gaat via een 'touch-screen'. Dit alles onder het motto 'Kijk en klik erop'.
De scooter heeft echte wielen zodat het apparaat gemakkelijk op beurzen is te plaatsen. Hans Kruit, lid van de vakgroep vormgeving en industrieel ontwerp bij de Technische Universiteit Delft, heeft de verrijdbare zuil met telefoon ontworpen. Zijn bedrijf, Kruit Vormgeving, ontwikkelde ook de specifieke software.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-06-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.