Zoekmachine Ilse fors uitgebreid

Van de Nederlandse zoekmachine onder de naam Ilse is een nieuwe versie gelanceerd. Ilse (http://www.ilse.nl) is de populairste Internet-index van ons land.

De laatste versie bevat een index van meer dan een miljoen www-pagina's uit het Nederlandse deel van Internet. Daarnaast biedt Ilse nu ook de mogelijkheid om naar e-mailadressen binnen Nederland te zoeken.
In het afgelopen half jaar is het aantal webpagina's in het Nederlandse deel van Internet gegroeid met ongeveer 10 procent per maand. In totaal telt dit deel nu ruim 1 miljoen pagina's. Hieronder gerekend worden alle in Nederland geplaatste www-servers en vanuit Nederland beheerde servers. Ook binnen het Nederlandse deel van Internet blijft Engels de overheersende taal. Van de pagina's in Nederland is drievijfde Engels, de rest Nederlands.
Ilse is opgezet door de vereniging IGV Interlink. Wiebe Weikamp heeft de index als student van de Hogeschool Eindhoven geschreven. Om het systeem verder uit te bouwen is het bedrijf Ilse opgericht, dat inmiddels nauw samenwerkt met de VNU Dagbladen Groep.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.