Kantoor US Robotics in Maarssen

Op 1 oktober opent US Robotics' Network Systems Division in Maarssen de poorten van zijn hoofdkantoor voor de Benelux. De nieuwe vestiging ondersteunt Internet-accessproviders met netwerk- en communicatiesystemen.

De Amerikaanse netwerkcommunicatie-specialist heeft in korte tijd ook al kantoren geopend in Frankrijk, Duitsland en Italië. Scandinavië staat nog op de rol. Met de opening van vestigingen in afzonderlijke landen in Europa wil US Robotics de dienstverlening beter afstemmen op de behoeftes van lokale accessproviders. Het bedrijf hoopt hiermee de concurrentie een stap voor te zijn.
Het hoofdkantoor in Maarssen wordt geleid door Kees van Veenendaal. Van Veenendaal heeft als zelfstandig ondernemer een aantal start-ups uitgevoerd zoals Grandjunction, Amber Wave en Lantronix. Verder was hij werkzaam bij Wang en Gandalf en stond hij aan de wieg van DCA Europe.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

weet u een adres en/of een email adres van us robotics in maarsen
dank gerold bammens

Beste mijnheer Bammes,

Uw vraag is gekoppeld aan een bericht dat dateert uit 1996. We zijn inmiddels al weer acht jaar verder en in de it-industrie verandert veel in een paar jaar. Wellicht heeft u zelf al via De telefoongids.nl geen telefoonnummer kunnen vinden. Dat klopt ook, want US Robotics is al lang weer verdwenen uit Nederland. Informatie kunt u op hun eigen site vinden (www.usrobotics.com).

Redactie Computable

Het is ook leuk om te weten waarom de Bammens US Robotics zoekt?
Is het om een modem (ik herinner mij met enige weemoed de geweldige Courier modem)?
Of vanwege de USRobotics Pilot (de vader van de Palm)? Ik heb nog steeds zo'n mooi 5000 model.

Om een lang verhaal kort te maken, USRobotics is gekocht door 3Com. Door de opkomst van het inbellen zijn toen veel USRobotics modems verkocht (populair was de Sportster). 3Com zat toen in Maarsen gevestigd misschien vandaar de zoektocht in Maarsen naar USRobotics.

Enkele jaren later is de merknaam USRobotics verkocht aan een Aziatische electronica fabrikant die nu leuke dingetjes op de markt brengt maar geen relatie heeft met de originele USRobotics producten.

Succes met de zoektocht

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-09-26T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.