Rekencentra bezuinigen op management

Rekencentra slagen er nog steeds in de kosten sterk te drukken. Vergeleken met 1995 daalden de totale uitgaven gemiddeld met 13 procent. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek onder rekencentra dat wereldwijd wordt uitgevoerd door KPMG-dochter Nolan Norton.

De personeelskosten daalden in het afgelopen jaar met 12 procent. Opmerkelijk is dat in tegenstelling tot het verleden niet alleen de 'werkvloer' inlevert, maar dat met name het aantal leidinggevende posities afneemt. Het aantal managers nam gemiddeld met 31 procent af.
Een opsplitsing naar segmenten laat zien dat de uitgaven aan techniek daalden met gemiddeld 14 procent. Bij kleinere rekencentra ligt dit percentage iets hoger, namelijk op 16 procent. Het betreft voornamelijk uitgaven aan processoren, opslag en hardware, waar gerationaliseerd wordt. De bestedingen aan processoren zullen waarschijnlijk nog verder teruglopen aangezien veel rekencentra kiezen voor de relatief goedkope Cmos-processortechnologie. Ook slaagden rekencentra er in minder aan systeemsoftware uit te geven. Nolan Norton verwacht dat door de opmars van slimmere licentieconstructies deze daling zal doorzetten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.