Geen telecom-licentie voor Global One

De energiebedrijven en de Nederlandse Spoorwegen, vertegenwoordigd in Enertel en Telfort, worden de landelijke concurrenten van PTT Telecom. Minister Jorritsma had eerder gezegd de beslissing over de toewijzing van licenties pas eind januari 1997 te zullen nemen.

Het hele proces werd aanzienlijk versneld, doordat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat oordeelde dat Global One, een alliantie van France Télécom, Deutsche Telekom en het Amerikaanse Sprint, niet voldoet aan een van de wettelijke minimumeisen. De door Global One opgerichte Nederlandse BV zou niet beschikken over voldoende eigen vermogen.
De nieuwe concurrenten van de PTT mogen hun netwerken aanbieden voor diensten als datacommunicatie, Internet en teleshoppen. Pas vanaf 1 juli volgend jaar, als de telecommunicatiemarkt daadwerkelijk geliberaliseerd wordt, kunnen Enertel en Telfort ook openbare spraaktelefonie gaan aanbieden. Het ministerie stelt ook regionale telecom-licenties beschikbaar. De eerste is op 7 oktober verleend aan Castel, een partner van Enertel. Er zijn al meer dan 1200 aanvragen ingediend voor het aanbieden van regionale telecomdiensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-10-29T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.