Nieuwe directeur Tandem Nederland

Nauwelijks een jaar na zijn aantreden legde Joop Kleij vorige week vrijdag zijn functie als algemeen directeur van Tandem Computers in Nederland neer.

De officiële reden voor zijn vertrek is verschil van inzicht met topman John Losier, een volgensinsiders als "keiharde" bekend staande manager, die "geen pardon kent".
Hoewel Tandem bij de laatste kwartaalcijfers nog opgaf over de ronduit rooskleurige situatie in Europa, melden welingelichte bronnen dat de omzet van de Nederlandse vestiging achterbleef op de begroting. Volgens woordvoerster Jolanda Peek heeft de recentelijk benoemde Europese directeur Michael Weilbacher geen invloed gehad op de gang van zaken.
Opvolger van Kleij wordt Jip van den Berg, sinds twee jaar in dienst van Tandem Europa. In deze periode behartigde hij de belangen van de fabrikant bij handelspartners. Ook wist hij in korte tijd de resultaten van de Italiaanse vestiging op te vijzelen. Van den Berg trad hier op als tussentijds directeur.
Van den Berg stelde zich begin deze week aan de medewerkers voor als de nieuwe directeur. Hij heeft de opdracht de resultaten weer in lijn te brengen met de begrotingen. Van den Berg heeft in dit opzicht een reputatie hoog te houden: voordat hij bij Tandem in dienst trad, wist hij in luttele jaren mainframe-leverancier Hitachi Data Systems uit te bouwen vanaf een verwaarloosbare omzet tot een bedrijf met ruim dertig medewerkers en inkomsten van zo'n 35 miljoen gulden.
Van den Berg verliet HDS toen dit bedrijf werd opgeheven als gevolg van een overeenkomst tussen de moedermaatschappij Hitachi en het Duitse chemieconcern Basf, destijds volledig eigenaar van concurrent Comparex.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1996-11-06T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.