Kwaliteit voorop bij gunning DCS-1800

Enertel vindt dat bij het verlenen van een vergunning voor het leveren van DCS-1800 ten behoeve van mobiele communicatie kwaliteit de doorslag moet geven. De onderneming waarin de energie- en kabelbedrijven zitten, vraagt regering en Tweede Kamer niet klakkeloos voor de hoogste bieder te kiezen.

Enertel kreeg op 24 oktober al een licentie voor spraaktelefonie. Een vergunning voor mobiele communicatie volgens de DCS-1800-techniek zou daar mooi op aansluiten. Het heeft zich verzekerd van de nodige technische kennis door een samenwerkingsverband met Deutsche Telekom aan te gaan. Ook de ABN Amro en de Britse telecom-onderneming Orange doen aan het consortium mee.
Voor de veiling van de DCS-1800-licentie bestaat een enorme belangstelling. PTT Telecom en Libertel zijn tot hun groot verdriet van de bieding uitgesloten. Omdat vooral Libertel al capaciteitsproblemen kent met zijn gsm-net, is dat een bittere pil. Minister Jorritsma (Verkeer en Waterstaat) vindt dat beide ondernemingen pas in 2000 in aanmerking mogen komen voor de tweede tranche van DCS-licenties.
 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-31T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.