65 licentie voor spraaktechnologie

De Belgische hightech-onderneming Lernout & Hauspie (L&H) zegt het afgelopen jaar liefst 65 licentie-contracten te hebben afgesloten voor haar spraaktechnologie.

Ook Microsoft, dat in haar toekomstige besturingssystemen spraakherkenning zal toepassen, behoort tot de klanten van het snelgroeiende Westvlaamse bedrijf. L&H zou de enige onderneming zijn die de vier basistechnologieën biedt: spraakherkenning, automatische vertaling, omzetting van tekst naar spraak en spraakcompressie.
De opbrengsten uit deze licenties hebben bijgedragen tot de record-omzet, die L&H over het vierde kwartaal van 1996 heeft behaald. In het laatste kwartaal bedroeg de omzet 13,4 miljoen dollar, 400 procent meer dan in dezelfde periode van 1995. Het belangrijkste deel van de groei kwam echter door de integratie van het vertaalbureau Mendez en de aankoop van Berkeley Speech Technologies. Over heel 1996 bedroeg de omzet 31 miljoen dollar, eveneens 400 procent meer dan in 1995. L&H bleef echter in de rode cijfers. Het verlies over 1996 kwam uit op 7,9 miljoen dollar. In het vierde kwartaal van 1996 bedroeg het verlies 9 miljoen dollar, inclusief een eenmalige afschrijving van 11,5 miljoen voor de aankoop van R&D voor Berkeley.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-21T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.