Schikking wel degelijk geldig

De zeven nutsbedrijven, verenigd in het samenwerkingsverband Numis 2000, weerleggen met nadruk de suggestie als zou de getroffen schikking met Multihouse ongeldig zijn.

De Sanderink Groep, kandidaat-overnemer van het in surséance verkerende Multihouse, liet dit in een aantal berichten doorschemeren. volgens Mr. F.V.B.M. Mutsaerts, advocaat van de nutsbedrijven, blijkt uit de persberichten van Multihouse en de correspondentie van de advocaten onomstotelijk vast te staan dat de overeenkomst uit twee afspraken bestaat. De eerste is dat Multihouse ter afkoop van de claim van de nutsbedrijven een bedrag van 5,9 miljoen gulden betaalt. De tweede afspraak is dat de nutsbedrijven de optie krijgen op 2,8 miljoen nieuwe multihouse-aandelen met een uitoefenprijs van 90 cent per stuk.
Mutsaerts wijst ook op de gewijzigde jaarcijfers van Multihouse, waarin de afspraken zijn verwerkt. In eerste instantie meldde het bedrijf een winst over 1996 van 0,3 miljoen gulden. Daarbij hield de directie al rekening met een claim van 0,9 miljoen gulden. Op 30 mei jongstleden veranderde de onderneming dat in 4,7 miljoen gulden verlies. Deze wijziging hing samen met de schikking: alle cijfers tezamen resulteren in het met de nutsbedrijven afgesproken schikkingsbedrag van 5,9 miljoen gulden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.