Tulip duikt toch in het rood

Tulip heeft de verwachte omzetgroei niet gehaald. Ook de beoogde winstontwikkelingen in de tweede helft van 1997 stellen teleur. Dit meldde de Raad van Bestuur van het computerbedrijf. In tegenstelling tot eerdere berichten moet Tulip derhalve de tweede helft van 1997 met verlies afsluiten.

Het Bossche bedrijf is er niet in geslaagd het vertrouwen van klanten terug te winnen die hun orders elders hadden geplaatst. Deze hadden weinig vertrouwen meer in Tulip door productieproblemen in het eerste halfjaar en een tegenvallende groei in het vierde kwartaal van 1997. Ook de overname van Commodore verliep te traag door energievretende formaliteiten. De totale omzet over 1997 ligt dan ook lager dan die van 1996.
Ondanks de tegenvallende resultaten heeft Tulip goede hoop op de ontwikkelingen op middellange termijn. Het bedrijf zegt dat klanten toenemend vertrouwen hebben in het principe van 'bouwen op bestelling.' Bovendien tonen ze interesse in de nieuwe Commodore-tak. Tulip verwacht in 1998 veel Commodore PC's te verkopen en daarmee de cijfers op te krikken. Verder kondigt het aan uit te zien naar buitenlandse partners om de positie te versterken.
Ook met het uitbesteden van de productie van moederborden verwacht Tulip het tij te keren. Het merendeel van de negentig werknemers die daardoor hun baan dreigen te verliezen, zegt het bedrijf in te zetten op de interne assemblagelijn; door de verwachte groei wordt het daar immers drukker.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-11-24T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.