VS beperkt cryptografie-export

Tot grote schrik van de Amerikaanse computerindustrie heeft president Clinton de export van versleutelingstechnieken opnieuw sterk aan banden gelegd. Vlak voor de jaarwisseling kwam Clinton met nieuwe strengere wetgeving, terwijl een rechter in een Amerikaans district eerdere wetgeving op dit gebied had verworpen.

De Amerikaanse president wil koste wat kost voorkomen dat deze software voor versleuteling in handen valt van internationale criminele organisaties, terroristen en andere kwaadwillenden.
De nieuwe regels die Clinton met onmiddellijke ingang heeft uitgevaardigd, zouden even schadelijk zijn als de vorige. Ze zouden een grote gelijkenis vertonen met de oude regels die grotendeels door de rechter waren gehekeld. Dave Banisar, een advocaat van het 'Electronic Privacy Information Center' uit Washington, noemde de verschillen minimaal. Clinton zou oude wijn in nieuwe zakken hebben gestopt. De vorige wetgeving viel onder het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, terwijl de nieuwe regeling bij het ministerie van Handel is ondergebracht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-07T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.