Routers Cisco wellicht instabiel

Breedbandverkeer op Internet loopt belangrijke vertragingen op door fouten in routers. Dit staat in een rapport dat de werkgroep Routing Arbiter Project (RAP) vorig jaar mei al publiek maakte (http://www.ra.net/papers.html).

De studie is nu pas in de publiciteit gekomen omdat Craig Labovitz, de projectleider van RAP, in de vakpers met de beschuldigende vinger naar Cisco wijst. Routers van Cisco behandelen zo'n 85 procent van het verkeer over de 3000 deelnetwerken op Internet. De instabiliteit van de routers doet zich met intervallen van 30 seconden voor.
Op de discussiepagina's van het overkoepelende orgaan North American Network Operators Group (Nanog),http://www.nanog.org tikt William Allen de RAP-projectleider op de vingers. "Als er een bug-fix is, dan moet Craig die eerst maar eens installeren op een van de routers en de resultaten daarvan vergelijken met de rest." RAP doet dagelijks metingen aan vijf grote toegangswegen van Internet. Deze zijn voor iedereen toegankelijk ophttp://www.ra.net/statistics.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-01-16T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.