Snellere schakeltechniek op komst

Nog dit jaar zullen Cisco, 3Com, IBM en Ipsilon nieuwe schakeltechnieken introduceren voor communicatie op basis van het Internet Protocol (IP). Met de huidige meest geavanceerde technieken kunnen routers ongeveer 1 miljoen pakketjes per seconde doorsluizen.

Met de nieuwe IP-schakeltechnieken zijn ze in staat om vijf tot tien keer zoveel dataverkeer door te geven. Volgens sommigen is IP-schakelen de grootste verandering in netwerk-technologie sinds de opkomst van routers in de jaren tachtig.
De verschillende spelers hebben echter alle hun eigen methodes voor het versnellen van Internet-verkeer. Cisco noemt zijn aanpak 'tag switching', 3Com heeft 'Fast IP', IBM gebruikt de term 'aggregate route-based IP switching' (Aris) en Ipsilon gebruikt 'IP switching'. Een werkgroep van de Internet Engineering Task Force bespreekt momenteel de verschillende voorstellen. Cisco heeft daarbij een zwaarwegende stem, aangezien dit bedrijf 85 procent van alle Internet-routers levert. IBM, 3Com en Cascade Communications hebben zich inmiddels verenigd om tegenwicht te bieden aan Cisco.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-02-25T00:00:00.000Z Redactie Computable