Richtlijn versleuteling e-mail

De 29 westerse industrielanden, verenigd in de Oeso, hebben een richtlijn opgesteld voor het gebruik van versleutelingstechnieken bij het berichtenverkeer via Internet.

De aangesloten lidstaten worden opgeroepen geen ongerechtvaardigde beperkingen op te leggen aan commercieel verkrijgbare encryptie-software. Wel zouden ze het recht moeten hebben in bijzondere gevallen toegang te krijgen tot de versleutelde informatie. Ook moeten de lidstaten rekening houden met de verschillende belangen. De privacy, de technische ontwikkeling en de handel mogen er niet onder lijden. De persoonlijke levenssfeer moeten worden geëerbiedigd.
De Oeso-richtlijnen zijn een compromis tussen landen die weinig willen regelen en de Verenigde Staten. De regering in Washington wenste een internationaal systeem van veiligheidscodes. Overheidsinstanties zouden kopieën van de sleutels moeten bewaren die worden gebruikt om berichten te beveiligen, aldus het Amerikaanse plan. Het is de bedoeling dat de voorgestelde richtlijnen tijdens de Oeso-ministerconferentie aanstaande mei officieel worden bekrachtigd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-08T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.