Internet-commercie groeit snel

Direct verkopen via het Web neemt een onverwacht grote vlucht in de IT-wereld. Zowel Dell Computer als router-gigant Cisco melden grote successen. Oorzaak: verkopen via het Web vereist relatief simpele technologie, is voldoende betrouwbaar en is spotgoedkoop in vergelijking met traditionele edi-systemen.

Cisco zal dit jaar al voor één miljard dollar omzetten via zijn website. Dell, kampioen van de directe PC-verkoop, zet dagelijks voor één miljoen dollar om via het Internet. Maandelijks groeit Dells Internet-gerelateerde omzet met 20 procent. Binnen twee jaar moet meer dan de helft van de totale omzet (momenteel acht miljard dollar) op deze manier generereerd worden. Het merendeel van de Internet-gerelateerde verkopen gaat nog naar consumenten en klein-zakelijke gebruikers die hun aankopen met een creditcard betalen. Er wordt gewerkt aan een beveiligd ordersysteem gericht op grote zakelijke klanten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-15T00:00:00.000Z Redactie Computable