Geen akkoord DVD-consortium

Het DVD-consortium heeft geen overeenstemming kunnen bereiken over het 'poolen' van licentie-rechten op de 'digital versatile disc'-technologie. Het blijkt niet mogelijk bij de verkoop van licenties een blok te vormen.

Philips en Sony hebben besloten hun eigen weg te gaan. Pioneer heeft zich bij dit duo aangesloten. Philips en Sony zijn blij met de steun van Pioneer. Ze willen samen verder om ongewenste vertraging te voorkomen. Het drietal ontvangt een royalty van 3,5 procent per speler en 5 dollarcent per schijf voor patenten die essentieel zijn voor DVD-Video en/of DVD-Rom.
Philips en Sony die op DVD-gebied nauw samenwerken, zijn de eindeloze discussies beu. Probleem bij de 'digital versatile disc' is dat Sony en Philips aanvankelijk een eigen standaard voor 'high density disc' hadden ontwikkeld, terwijl een concurrerend consortium onder leiding van Toshiba en Time Warner aan de 'super density disc' (SD) werkte. Onder druk van de computerindustrie begroeven beide kampen ruim anderhalf jaar geleden de strijdbijl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-01T00:00:00.000Z Redactie Computable