BT-lab haalt 40 gigabit/s

Onderzoekers van British Telecommunications Laboratories in Ipswich claimen het snelste bedrijfsnetwerk te hebben gebouwd. Met seriële optische datacommunicatie haalden ze in hun Synchrolan-netwerk een bandbreedte van 40 gigabit per seconde.

Op de hoofd-glasfiber van het netwerk kunnen zestien computers worden aangesloten, met elk een bandbreedte van 2,5 Gbit/s.
Elke aangesloten machine krijgt door middel van tijdsloten capaciteit toegewezen. Als één van de computers data wil ontvangen, dan stemt hij af op het tijdslot van het werkstation dat de data verstuurt. Verschillende toepassingen zoals real-time beeldverwerking, ultrahoge-definitie videodistributie en parallelle computersystemen, kunnen deze bandbreedte goed gebruiken, volgens Julian Lucek, leider van het onderzoeksteam. Lucek meent dat de technologie in de toekomst kan worden opgeschroefd tot een snelheid van 1 terabit/s.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-04-23T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.