Softlab pakt 2000-probleem aan

Softlab, een dochteronderneming van BMW, introduceert de Legacy Asset Management-methodiek voor het oplossen van het Jaar 2000-probleem. De software scant bestaande systemen en vervangt de velden waarvoor de eeuwwisseling relevant is.

Softlab zegt met de aanpak een tijdwinst te kunnen realiseren van maximaal 60 procent in vergelijking met het handmatig aanpassen. Bovendien garandeert de Duitse onderneming foutloos gewijzigde programma's. De aanpak zou ook toepasbaar zijn bij de invoering van de euro.
Voorts komt Softlab met Enabler, een nieuwe object-repository voor het beheren en ontwikkelen van applicaties. Deze repository is gebaseerd op de concepten van het Object Management Systeem van Maestro II, een toolset voor het ontwikkelen van mainframe-applicaties. Softlab wil Enabler beschikbaar stellen aan derden. Inmiddels heeft een beperkt aantal leveranciers Enabler gekozen als onderliggende repository voor hun tools. Het gaat om Cincom met Total Framework, Select met Select Enterprise, Information Builders met Cactus, CSC en J. Frank met Call Center Solutions.
Softlab is van plan om zelf ook tools op de markt te brengen die zijn gebaseerd op Enabler. Het eerste product dat wordt uitgebracht is Visual Enabler: een toolset voor versiebeheer en configuratie-management om software te ontwikkelen in de omgevingen C++, Visual Basic en Visual J++.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-06-09T00:00:00.000Z Redactie Computable