Oracle 8 zonder Java en RSA

Versie 8 van de universele database van Oracle wordt volgende maand zonder Java-ondersteuning en zonder het beveiligingsalgoritme RSA-certificate op de markt gebracht.

Oracle positioneert zijn Universal Server als object-relationele database en als spin in het web van de NCA (Network Computing Architecture). Oracle 8 ondersteunt meerdere datatypen, is goed schaalbaar en bovendien geschikt zijn voor zowel kleine als zeer grote groepen gebruikers, zo beweert Oracle.
Samen met Sedona moet Oracle 8 meer vorm geven aan de NCA. Met Sedona kunnen object-georiënteerde softwarecomponenten gemaakt worden die passen in de NCA. Sedona wordt echter pas in juli of augustus op de markt gebracht en niet volgende maand, zoals de oorspronkelijke planning was. Oracle 8 zal draaien op de belangrijkste Unix-platformen en Windows NT. Volgens een woordvoerder van Oracle Nederland zal versie 8.1 ondersteuning van Java bieden, evenals alle object-relationele features. Dat het RSA-certificate niet ingebouwd is - zoals in de internationale pers gesuggereerd - spreekt zij tegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-05-28T00:00:00.000Z Redactie Computable