Hackers kraken 56-bits Des-sleutel

Een groep krakers is er met een 'brute force' methode in geslaagd de Des-code te ontcijferen. Berichten, versleuteld met Des (Data Encryption Standard), worden geacht onkraakbaar te zijn.

Het voor het decoderen benodigde rekenwerk, verdeeld over een groot aantal PC's, heeft bij elkaar ongeveer vijf maanden tijd in beslag genomen om de 56 bits Des-sleutel te kraken. De groep onder leiding van Rocke Verser ging de uitdaging aan van het bedrijf RSA Data Security dat voor het kraken van een versleuteld e-mailbericht een beloning van 10.000 dollar in het vooruitzicht stelde. Een nederige Pentium-PC in Salt Lake City stootte op de juiste sleutel. Op dat moment was nog maar een kwart van alle mogelijke oplossingen doorzocht.
De kraak is verontrustend omdat Des sinds de jaren zeventig wordt toegepast bij het beveiligen van financiële transacties over computernetwerken; bijvoorbeeld het verkeer tussen gelduitgifte-automaten en centrale bankcomputers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-07-04T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.