Directie Apple onder vuur

De directie van Apple Computer heeft het zwaar te verduren. Vorige week werd bekend dat directielid Delano Lewis zijn functie bij Apple opzegt. Bovendien neemt de kritiek op het functioneren van de raad van bestuur toe.

Lewis is één van de zes externe directeuren in Apples bestuur, die in totaal zeven leden telt. Hij gaf als reden voor zijn ontslag de toegenomen eisen van zijn werk alspresident van National Public Radio. Met het vertrek van Lewis heeft Apple vier vacatures in de raad van bestuur.
Daarnaast lijdt de directie van het computerbedrijf onder toenemende kritiek van analisten. Apples raad wordt omschreven als 'zwak' en 'te langzaam met het nemen van grote beslissingen'. Met uitzondering van Mike Markkula, hebben de leden weinig of geen aandelen in het bedrijf en komen ze niet uit de computerindustrie. Markkula was de man die Steve Jobs en Steve Wozniak twintig jaar geleden hielp met het oprichten van Apple Computer.
Het bedrijf heeft deze week een vergadering met grootaandeelhouder The California Public Employees' Retirement System (Calpers), het grootste publieke pensioenfonds in de Verenigde Staten. Calpers is al enige tijd den over Apples aandelenkoers en steekt dat niet onder stoelen of banken. Op een bijeenkomst van aandeelhouders in februari stemde het pensioenfonds al tegen herbenoeming van de huidige raad van bestuur.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 1997-08-01T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.